Gravstenar

I vårt sortiment av gravstenar finns modeller för alla smaker och ekonomiska förhållanden. Vi gör en ritning åt er på precis den stenen som ni önskar ska pryda gravplatsen som ett minne av den döde. Detta är en viktig del i sorgen och behöver inte gå för fort. En gravsten ska man trivas med i många generationer. Därför är det viktigt att den blir så som man önskat.

En gravsten i glas ger ett skirt och vackert intryck. Den är transparent och känns levande när ljusets olika skiftningar reflekteras genom glaset. I vårt sortiment finns flera gravstenar att välja mellan.

Hos oss kan du hämta sten & glas- broschyrer utan kostnad för att i lugn och ro se vad just du vill ha. Vi har kontakt med mycket kunniga stenhuggare som gör ett fint arbete. Du får också en offert med dig så att du vet vad stenen kommer att kosta. Alla gravstenar är svensktillverkade.

Klicka på länken för att besöka vår stenleverantör Lidköpings stenhuggeri & Glasgravsten

QR-kod på gravsten

Med hjälp av en QR-kod och en smartphone kan man nu direkt vid graven besöka den avlidnes digitala minnessida på nätet. Produkten som kallas QR-bricka finns nu tillgänglig. Via en app scannar man av streckkoden med telefonen och kommer då direkt till en webbsida, en film, en minnessida eller ett fotokollage. Det finns flera sätt att skapa minnessidor idag. Om du har beställt en dödsannons via begravningsbyrån så skapas det oftast en minnessida automatiskt där annonsen finns men också funktioner för att dela minnen och tända ljus. Till den sidan kan du t ex länka din QR-kod. QR-brickan kan beställas med eller utan bild. klistras fast på gravstenen med ett speciallim som inte skadar stenen och den går också lätt att få bort. Den är dessutom liten och diskret och stör inte gravstenens övriga dekorationer.